"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Billdal Kampsport
Taekwondo

Talent Open

https://youtube.com/shorts/ooNXWZ_x8-8

 

Talent Open – föreningens (och Sveriges största) barntävling inom ITF Taekwon-Do.

 

Sedan 2002 arrangerar föreningen barntävlingen ”Talent Open” en till två gånger per år. Det är hittills den största barntävlingen inom sporten och utövare reser från hela landet för att delta. Runt 25 klubbar och ca. 300 individuella tävlande tar sig till Göteborg för en fartfylld dag med taekwon-do, glädje och nya bekantskaper. Inom sporten uppmuntrar vi en tidig introduktion i tävlandet, det är ett bra och nyttigt sätt att lära sig att hantera nervositet och spänningar – något man har fördel av i många olika situationer senare i livet. Dessutom är det ett bra tillfälle att få testa sina kunskaper utanför den egna dojangen och bli inspirerad av andra utövare, både i samma ålder såväl som äldre förebilder.

 

Tävlingen innehåller olika moment; mönster (tul), sparring (kamp), kross (krossa plankor) och specialtekniker (t.ex hoppsparkar i olika höjder) och man deltar endast i de grenar man känner sig bekväm i.

 

I vår förening säljer vi inte saker, utan för att främja en god ekonomi och kvalitativ träning för våra medlemmar, bidrar du som förälder istället med din tid under detta event. Arbetsinsatsen kan se olika ut beroende på uppgift, minimuminsatsen inkluderar ett par timmar som funktionär under själva tävlingsdagen, men för den entusiastiska föräldern finns inget tak – det finns hur mycket roliga uppgifter som helst inom projektet!

 

Kontakta styrelsen redan nu om du vill anmäla ditt intresse styrelse@billdalkampsport.se